Je bekijkt nu Kermis 2023

Kermis 2023

Zaterdag startte traditiegetrouw met het hijsen van de kermisvlag. Aansluitend begonnen de kinderspelen en de seniorenmiddag bij het Clubhuus. De kinderspelen stonden dit jaar in het thema van het Wilde Westen. Met verschillende spellen hebben de kinderen er samen weer een gezellige middag van gemaakt. Later die middag mocht er onder de jeugd weer gestreden worden voor jeugdkoning- en jeugdkoningin tijdens het vogelschieten. Uiteindelijk waren het Anna Toxopeus en Jan Ressing die als nieuwe jeugdkoningspaar de kermis officieel mochten openen. Op de seniorenmiddag wordt er doormiddel van het vogelgooien een nieuw seniorenkoningspaar bepaald. Dit jaar zijn dat Hendrik Everink en Agnes te Brake.

Op zondag was het tijd voor de 1e editie van “Schipper mag ik overvaren?!”. Met de herkenbare schans als startpunt van een spectaculaire estafette race. Er deden in totaal 38 teams mee, wisselend van jong tot oud. Met perfect weer en een enthousiast publiek werd het een succes! Uiteindelijk is team Red Hot Oompah Loompah’s er met de prijs van de snelste vandoor gegaan. De Schansmarietjes wonnen de originaliteitsprijs.

Maandagochtend stond het Koningsplein al snel vol, want het was tijd voor het vogelschieten. Bij de vrouwen werd de vogel er als eerst afgeschoten. Niet veel later kwam de vogel van de mannen ook naar beneden en is het prinsenpaar gevormd door Joost Eggink en Danielle Wijntjes. Na een huldiging van Vendeliersgroep de Schanskloppers ging het feest nog tot in de late uurtjes door.

Het bestuur is erg tevreden over het verloop van de kermis en wil alle vrijwilligers hartelijk danken voor hun bijdrage.