Kermis 2024

Het kermisweekend wordt ieder jaar afgetrapt met de kinderspelen en seniorenmiddag. Terwijl de kinderen buiten verschillende spellen speelden, zaten de senioren binnen een gezellig praatje te maken, advocaatje te drinken en te genieten van de muziek van Harmonie St. Willibrord. Aan het eind van de middag stond het vogelschieten voor de jeugd, en vogelgooien voor de senioren op het programma. Uiteindelijk waren het Amber Weenink en Teun Hulsof die als nieuw jeugdkoningspaar de kermis mochten openen. Bij de senioren werden dat Rosa Ponds en Jan Baks.

Op zondag stond de Leeveldse Schans weer klaar voor de 46 teams die met hun bootje het parcours gingen afleggen. Met een boel water en zeep van de schans af, vervolgens in een bak met water belanden en in de stapel hooi een kattenstaart weten te vinden. Hiermee kon de tijd gestopt worden en uiteindelijk was het team Krang 2, die dit het snelste wist te doen. Kat in ’t Bakkie!

Maandagochtend staat elk jaar traditiegetrouw in het teken van het vogelschieten. Wederom werd de vogel van de vrouwen er als eerst afgeschoten. Tot grote verbazing van Lisa Klein Gunnewiek, die koningin werd. Even later schoot Rob Adema de vogel van de mannen naar beneden. Na de huldiging ging het feest de middag door op het plein en s’avond in de voormalige kerk – Het Koningshuus.

Dit jaar heeft het terrein van de kermis een andere invulling gekregen omdat we in plaats van een tent, feest hebben gevierd in het Koningshuus. Het terrein was gezellig aangekleed en ook mede door het heerlijke weer spreekt het bestuur van weer een geslaagd kermisweekend.