Je bekijkt nu Verslag kermis 2022

Verslag kermis 2022

Na twee jaar een alternatieve kermis te moeten vieren stond het weekend van 11,12 en 13 juni de feesttent eindelijk weer op het Koningsplein in Lievelde, om er een ouderwets gezellige kermis van te maken. Met heerlijk weer, live muziek en de zeepkistenrace, was het een fantastisch weekend.

Kinderspelen

Op zaterdag werden de jaarlijkse kinderspelen georganiseerd. Dit jaar opnieuw gecombineerd met de seniorenmiddag. De jeugd kon na de spelen vogelschieten en de senioren vogelgooien. Dit heeft twee nieuwe koningsparen opgeleverd, namelijk Boet Leemreize en Amber Kamperman (jeugdkoningspaar) en Antoon te Walvaart en Mientje Stevens (seniorenkoningspaar).

Zeepkistenrace

Maar liefst 32 wagens raceten zondag van de helling af om de snelste tijd neer te zetten. In de “Heanig an” klasse waren De Race Krokodillen het snelst en in de “Strepenjagers” klasse gingen De Bluffers er met de winst vandoor. Naast de snelste tijd kon er ook nog gestreden worden voor de originaliteitsprijs. Team Suikerspin en de Losse Kipfilets hebben de “30 seconds of fame” creatief ingevuld en wonnen dan ook deze prijs. Na afloop van de zeepkistenrace werd het parcour een ware BMX baan waar echte waaghalzen vette stunts lieten zien.

De rest van de zondag werd muzikaal ingevuld door optredens van School’s Out en The Green Monkeys.

Vogelschieten

Op maandag stond traditiegetrouw het vogelschieten op het programma. Er schoten 60 vrouwen mee en 124 Mannen. Uiteindelijk schoot Roy Sonderen de romp naar beneden bij de mannen, en een paar minuten later schoot Nardie Krabbenborg de vogel eraf bij de vrouwen. Samen met het senioren- en jeugdkoningspaar werden ze feestelijk gehuldigd onder muzikale begeleiding van Drumband De Schanskloppers. Tijdens het vogelschieten was er ook nog de mogelijkheid om mee te doen met het fladderschieten. Dit werd gewonnen door Cis Arink.

Voor Drumband De Schanskloppers was het tevens hun allerlaatste optreden. Want wegens het teruglopend aantal leden hebben ze de moeilijke keus moeten maken om te stoppen. Erik te Brake en Henrieke Bleumink spraken maandagochtend de Lieveldse bevolking voor de laatste keer toe namens Drumband De Schanskloppers.

Na het officiële gedeelte bleef het nog lang gezellig op het plein door optredens van Watchtower, De Gekke Boys en Bad Shoes.

Het was een weekend voor in de boeken! Benieuwd naar de foto’s? Neem dan een kijkje op de Facebookpagina van Kermis Lievelde.