School- en volksfeest Lievelde: 15, 16 en 17 juni 2019. Zeepkistenrace: zondag 16 juni.

Kinderspelen

Zoals elk jaar wordt de kermis op zaterdagmiddag geopend met de kinderspelen en hierna het vogelschieten voor de jeugd.  In de weken ervoor zijn kinderen bezig met het bouwen en  versieren van een zeepkist. Hopelijk is dit allemaal op tijd klaar zodat alle kinderen zaterdagmiddag aanwezig kunnen zijn bij het Clubhuus.

Voorzitter Coen Arink opent om 13.00 uur de Lieveldse kermis officieel en daarna zullen alle kinderen een ballon oplaten. Als de ballonnen de lucht in zijn gevlogen kan de pret van de kinderspelen echt beginnen. Alles draait om samen plezier maken tijdens een middag vol sport en spel. We hebben weer gezorgd voor diverse leuke spellen en attracties. De kinderen van groep 3 tot en met  8 van de basisschool zijn verdeeld in groepen. Met die groep hebben ze samen een originele naam bedacht en zullen ze in wedstijdverband diverse spellen spelen. Dit zal weer een spannnende strijd geven!


Het kermiscomité organiseert de kinderspelen en op zaterdag kunnen we altijd rekenen op hulp van vrijwilligers.
Deze middag wordt georganiseerd voor alle kinderen t/m groep 8 uit Lievelde; dus ook de kinderen die niet in Lievelde op de peuterzaal of basisschool zitten. Daarnaast zijn er ook kinderen die niet in Lievelde wonen maar wel hier naar de peuterzaal of basisschool gaan; ook deze kinderen zijn deze middag welkom om mee te doen aan de kinderspelen.
De kinderen t/m groep 2 kunnen een aantal spelletjes doen die ze op hun kaart kunnen laten afstrepen. En er zijn er ook andere vermaken met onder andere stoepkrijt, een grote bellenblaas en springen op het springkussen.
Ook is er voor alle kinderen weer de mogelijkheid zich te laten schminken en er is drinken, snoep en ijs.

We sluiten de spellen rond 14.45 uur af. Dan kan iedereen van groep 7 t/m 17 jaar zich alvast opgeven voor het vogelschieten voor de jeugd.
Tijdens het jeugdvogelschieten is er om 15.00 uur een poppenvoorstelling van Frank Peters voor de jongere kinderen.

De middag wordt muzikaal opgeluisterd door “de Bloazepeters”, een onderdeel van Harmonie St. Willibrord.

We hopen dat veel ouders, oma’s en opa’s de kinderen komen aanmoedigen. Voor de kinderen is het erg leuk dat er publiek is en bovendien: hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Tijdens het vogelschieten (vanaf 15.00 uur) schieten de jongens en de meisjes ieder op een eigen vogel en we hopen natuurlijk op een massale deelname. Vorig jaar was ons koningsspaar: Ido en Anouk. Zij zullen dit jaar de eerste schoten lossen en iedereen zal vol spanning afwachten wie hen gaat opvolgen.
Het jeugdkoningspaar zal samen met het seniorenkoningspaar in het Clubhuus gehuldigd worden. Daarna gaan de attracties open en kan er volop kermis gevierd worden.


Wij hopen iedereen te zien op zaterdag 26 mei bij het Clubhuus en wensen iedereen veel plezier. Vergeet niet je kermisbonnen en de rest van de familie mee te brengen!

Graag tot dan!

Laat een reactie achter

terug naar boven