School- en volksfeest Lievelde: 26, 27 en 28 mei 2018. Zeepkistenrace: zondag 27 mei.

Programma 2017

Zaterdag 10 juni

13.00 uur
Opening van de kermis en kinderspelen door Coen Arink, bij het Clubhuus. We mogen ook dit jaar weer rekenen op hulp van de leraren van de Antoniusschool, de ouderraad, de peuterzaal en jeugdwerk Lievelde.


15.00 uur
Aanvang vogelschieten voor de jeugd t/m 17 jaar. De jongens en meisjes schieten ieder op een eigen vogel, zodat we een jeugdkoning en een jeugdkoningin krijgen. De jeugdkoning en -koningin van vorig jaar, Duncan ter Bogt en Nandi Elferink, zullen het eerste schot lossen. Op de voorgaande pagina doen zij verslag van hun belevenissen vorig jaar.

Terwijl de jeugd drukdoende is met het vogelschieten, is er voor de peuters en kleuters een optreden van Clown Knapie.

16.00 uur
Op het Koningsplein gaan de vermakelijkheden, de tent en het terras open.

21.00 uur
De muziek in de tent wordt verzorgd door JackFire en bij de Barbier door Dude.

Zondag 11 juni

10.00 uur tot 11.00 uur
De corsowagens en zeepkisten komen op het terrein van Lensink (Papenweg 14).
Het terrein is tussen 11.00 uur en 12.30 uur alleen toegankelijk voor jurering en technische keuring. Wij vragen u beleefd deze tijden te respecteren. Vanaf 12.30 uur zijn de deelnemers weer welkom.

Wij willen u vragen om niet op het terrein bij Lensink te komen als u daar niet per sé hoeft te zijn. Alvast bedankt voor uw medewerking.

13.00 uur
Vertrek van de optocht van zeepkisten en wagens met medewerking van Drumband de Schanskloppers en Harmonie St. Willibrord.

De route van het corso voert ons langs:
Papenweg - Lievelderweg - Vicariestraat - Nieuwstraat - Bergstraat - Koningsplein.

Hierna worden de wagens opgesteld op het plein en de zeepkisten aan de start van de race.

14.00 uur
Start van de zeepkistenrace en muziek op het plein.

Maandag 12 juni

Ook het programma op de kermismaandag is enigszins aangepast. Als vanouds verzorgt een aantal leden van harmonie St. Willibrord de reveille vanaf 6.00 uur. Echter, de kleine optocht op de vroege morgen zal niet meer plaatsvinden. De wolwagentjes en themawagens zijn op en rond het Koningsplein worden opgesteld zodat iedereen er nog een aantal dagen van kan genieten.

Stipt om 9.45 uur zullen het koningspaar en het jeugdkoningspaar op het plein worden ingehaald door de drumband en harmonie.

Aansluitend spreekt onze voorzitter Coen Arink zijn welkomstwoord uit. Hij zal de uitslag bekend maken van de wolwagens en van de zeepkistenrace. Uiteraard worden de bijbehorende prijzen hierbij uitgereikt.

Vanaf 10.00 uur kunt u zich inschrijven voor het vogelschieten. Zoals gebruikelijk is er bij elk onderdeel dat er wordt afgeschoten een prijs te verdienen.

Na het welkomstwoord volgt er een toespraak door de burgemeester of haar plaatsvervanger.

Vervolgens lost de burgemeester of haar plaatsvervanger het eerste schot op de vogel.

Harmonie St. Willibrord zorgt voor de muzikale omlijsting tijdens het vogelschieten.

Als het nieuwe koningspaar bekend is, vindt de huldiging door de voorzitter plaats en gaan we naar de Barbier, waar onder de muzikale begeleiding van drumband De Schanskloppers  de vendelhulde plaatsvindt. Daar is ook gelegenheid de beide paren te feliciteren. Natuurlijk zal het kersverse koningspaar later ook in de tent worden onthaald en kan het feest tot in de late uurtjes doorgaan.

Zoals we de maandag anders dan voorheen beginnen zal ook het eind anders dan voorheen zijn.
Dit jaar is er geen pauze tussen het dag- en avondprogramma en zal het feest aan een stuk doorgaan, zodat het eind van de middag naadloos overgaat in het begin van de avond.

Laat een reactie achter

terug naar boven