×

Waarschuwing

JFolder: :bestanden: Pad is geen map. Pad: /home/kermislvld/domains/kermislievelde.nl/public_html/images/2017-KinderspelenJeugdvogelschieten
JFolder: :bestanden: Pad is geen map. Pad: /home/kermislvld/domains/kermislievelde.nl/public_html/images/2017-Wolcorso
JFolder: :bestanden: Pad is geen map. Pad: /home/kermislvld/domains/kermislievelde.nl/public_html/images/2017-Zeepkistenrace
JFolder: :bestanden: Pad is geen map. Pad: /home/kermislvld/domains/kermislievelde.nl/public_html/images/2017-Vogelschieten
×

Attentie

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2017-KinderspelenJeugdvogelschieten
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2017-Wolcorso
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2017-Zeepkistenrace
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2017-Vogelschieten

School- en volksfeest Lievelde: 15, 16 en 17 juni 2019. Zeepkistenrace: zondag 16 juni.

Stichting School- en Volksfeest

Stichting School- en Volksfeest

Hisslink is gespecialiseerd in grafisch ontwerp en webdesign.
Logo's, visitekaartjes, briefpapier, websites, banners en overige producten kunnen ontworpen of gerestyled worden.

Website URL: http://www.hisslink.nl

Jaarvergadering kermis dinsdag 18 december

 • november 16, 2018

Op dinsdagavond 18 december zijn jullie allen van harte uitgenodigd op de jaarvergadering van de Stichting School- en Volksfeest Lievelde. We starten om 20:00 uur in het Clubhuus en zullen terugblikken op de afgelopen kermis.

Tips en ideeën voor de aankomende kermis zijn uiteraard ook van harte welkom. Dus heb je inbreng voor de kinderspelen, seniorenmiddag, zeepkistenrace, vogelschieten en/of de kermis in het algemeen? We horen het graag tijdens de jaarvergadering!

Verslag kermis 2018

 • mei 30, 2018

Zaterdag werden in Lievelde de jaarlijkse kinderspelen georganiseerd, onder zeer zonnige omstandigheden en met veel waterpret. Dit jaar voor het eerste gecombineerd met de seniorenmiddag. Zowel jong als oud vermaakte zich goed en het leek een geslaagde combinatie te zijn.
De jeugd kon vogelschieten en de senioren vogelgooien en dit heeft twee nieuwe koningsparen opgeleverd, namelijk Daan Reinders en Danique te Marveld (jeugdkoningspaar) en Joop Ratering en Thea Buesink (senioren koningspaar).

Zondag vond voor de tweede keer de zeepkistenrace plaats. Dit jaar opnieuw met de zeven meter hoge schans waar de deelnemers vanaf gingen, gevolgd door een aantal nieuwe, spectaculaire hindernissen. Vooral de waterbak met het vlot aan het einde van de baan, leverde veel hilariteit en natte pakken op.

Winnaars van de titel Zeepkisten Master Team:
Klasse “Heanig an” (deelnemers tot groep 8): Monster Energy (Daan Reinders, Jasper Wopereis, Tim Reinders, Lasse Hallers)
Klasse “Gangmakers” (deelnemers vanaf de 1e klas tot 16 jaar): Amotinados (Guus te Brake, Koen Bleumink, Sem te Woerd, Job Buesink)
Klasse “Strepenjagers” (deelnemers 16 jaar en ouder): Buurtvereniging Den Esch (René Beijer, Ben te Marveld, Jan Krooshof, Dion Jansen)

Op maandag was het vogelschieten voor de volwassenen. Hierbij werden Björn Demkes en Mathilde Ponds het nieuwe koningspaar.
Er waren bij de heren slechts 88 schoten nodig voordat de gehele vogel in één keer naar beneden kwam.
Bij de dames werden tijdens het 60e schot de kop, staart en linkervleugel eraf geschoten door Melynn Bleumink. Drie schoten later was ook de rechtervleugel aan de beurt, door Nandie Koster. Totaal waren er 105 schoten nodig voordat ook de romp naar beneden kwam.

Voor meer foto's, zie onze Facebook pagina

Kermis 2018

 • mei 19, 2018

Dit weekend barst het feest weer los en viert Lievelde voor de 89ste keer samen kermis. In het kermisboekje en op de website (www.kermislievelde.nl) vindt u het volledige programma en meer informatie.
Wij stellen het op prijs als u tijdens de kermisdagen massaal de vlag uithangt. Dat ziet er altijd extra feestelijk uit.

Zaterdag
De aftrap is zaterdagmiddag voor de kinderen en -voor het eerst dit jaar- de senioren met een gezellige middag bij het Clubhuus.
Alle kinderen, ouders en grootouders zijn van harte welkom om aan de gezelligheid bij te dragen en mee te maken wie Ido en Anouk gaan opvolgen als nieuw jeugdkoningspaar en wie het eerste Koningspaar gaat worden bij de senioren.

Zondag
Zondag om 13:30 uur is de start van de zeepkistenrace en muziek op het plein. De zeepkisten komen vanaf Lensink, via de Papenweg, Stationsstraat, Koningsplein, Bergstraat en Lievelderweg en stellen zich op in de Bakkerstraat. Om alle zeepkisten veilig op plaats van bestemming te krijgen, willen we iedereen vriendelijk verzoeken om niet te parkeren op of langs de route en het parcours, ook niet in de parkeerhavens.

Aansluitend start het zeepkistenspektakel. De afgelopen weken is door vele vrijwilligers hard gewerkt aan een professionele en zo veilig mogelijke schans. De eerste testritten met het vernieuwde parcours zijn succesvol verlopen!

Wij willen zowel deelnemers als publiek ook wijzen op de veiligheid. Houd de beide parcoursen vrij en blijf achter de dranghekken. Het reglement op de website geeft nadere details voor de deelnemers. Op zondag tijdens de keuring worden de deelnemers verzocht het inschrijfformulier te ondertekenen. Voor kinderen tot 16 jaar is een handtekening van een ouder/verzorger verplicht.

Maandag
Op maandagmorgen zullen we om 9:30 uur, gezamenlijk met de drumband en harmonie, de Koningsparen en alle andere geïnteresseerden, vertrekken vanaf de Nieuwstraat (ter hoogte van het bebouwde kom bordje) richting het Koningsplein. Aansluitend kunt u zich inschrijven voor het vogelschieten. Wij doen hierbij de oproep om toch vooral mee te doen met het vogelschieten!
Voorzitter Coen Arink zal het woord nemen en de uitslagen van de kinderspelen en de zeepkistenrace bekend maken . Alle deelnemers aan de zeepkistenrace worden dus bij de prijsuitreiking verwacht.

Tijdens het vogelschieten kunnen de kinderen met hun paspoorten langs de verschillende attracties om de opdrachten uit te voeren en zo nog wat extra vrijkaartjes winnen.

Hart voor de Achterhoek
Als laatste willen we u er graag op wijzen dat Kermis Lievelde mee doet met “Hart voor de Achterhoek”. Iedereen die op 1 april 2018 lid is van Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek mag van 22 mei tot en met 6 juni 2018 stemmen op deelnemende verenigingen en stichtingen.

Rest ons nog heel Lievelde een fijne en gezellige kermis toe te wensen. Wij komen elkaar vast tegen op of rond het Koningsplein!

Vriendelijke groeten van het Kermiscomité

Nieuws

 • april 24, 2018

Lijstcollecte
In de week voor Pinksteren (14 t/m 18 mei) zullen de leden van het kermisbestuur weer huis aan huis rondgaan voor de lijstcollecte. De programmaboekjes worden uitgedeeld en alle kinderen van Lievelde krijgen de kaartjes voor de kermisattracties en voor snoep- patat- en ijs. Tijdens deze rondgang vragen wij ook een vrije gift. Wij willen hier benadrukken dat dit geld niet alleen bedoeld is voor de kinderspelen, maar ook gebruikt wordt voor alle kermisactiviteiten, zoals de attenties voor zieken en senioren, de zeepkistenrace en het podium op zondag.

Zeepkistenrace
Wil je mee doen aan de zeepkistenrace? De inschrijving start op 26 april (om 20 uur) via www.kermislievelde.nl/zeepkistenrace/inschrijven.
Dit jaar wordt er gestreden in deze 3 klassen:

 • “Heanig an” (t/m groep 8) – zij hebben een eigen parcours en een eigen schans
 • “Gangmakers” (1e jaar voortgezet onderwijs tot 16 jaar)
 • “Strepenjagers” (vanaf 16 jaar)

De jury zal dit jaar extra letten op originaliteit. Dus laat je creativiteit de vrije loop! Ook is het voor de gangmakers en strepenjagers mogelijk om je team kort te presenteren (max. 30 seconden), voorafgaand aan de afdaling van de schans. Denk daarbij bijvoorbeeld aan muziek, tekst of dans.
We zijn benieuwd wat jullie er van maken!

Hulp
Tijdens de kermis, zowel op zaterdagmiddag bij de kinderspelen als voor, tijdens en na de zeepkistenrace, kunnen wij veel hulp gebruiken. Lijkt het je leuk om mee te helpen, geef je dan op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Iedereen is welkom, en het is altijd heel gezellig!
Ook jongeren die nog een aantal uren nodig hebben voor hun maatschappelijke stagen zijn van harte welkom.

Succes met alle voorbereidingen en voorpret!

Uitslagen 2017

 • juni 14, 2017

 

Kinderspelen

1 De Roze Pindakaas 450 punten
2 De Kuukens 430 punten
3 De Krokies 400 punten

Jeugdvogelschieten

Meisjes

Doris Reinders staart
Floor Reinders beide vleugels
Kris Demkes kop
Anouk te Brake romp, KONIGIN

168 schoten

Jongens

Duncan ter Bogt staart
Job Buesink vleugel
Miro Tanck vleugel
Dave Ressing kop
Ido Ressing romp, KONING

54 schoten

{gallery}2017-KinderspelenJeugdvogelschieten{/gallery}


Wolcorso

Jeugd

Start nr Groep Titel Totaal punten
1 Danique te Marveld, Sterre Wolterinck, Floor Reinders Panda’s in Lievelde        792
2 Lot te Woerd, Maura Elfrink, Eline Spexgoor, Nina Eeftink, Niké Mensink Knibbel, knabbel, knuisje        753
3 Sem te Woerd, Koen Bleumink, Guus te Brake, Job Buesink Laat je niet kisten……        743
4 Floris Ikink, Kjeld Nijhof Van oud naar nieuw        729
5 Cis Arink, Meike Hallers,Jan Ressing, Stijn Arink, Nora Nijhof, Amber Kamperman, Tijn Papen Emotie-auto        706
6 Doris Reinders, Maud Arink, Fleur klein Gunnewiek, Loes Demkes Terug in de tijd        703
7 Jikke Wopereis, Eva Bleumink, Jaydie van der Zee Wij zijn online        688
8 Teun Hulshof, Jelmer Banning, Joep te Poele TEAM MAX VERSTAPPEN        669
9 Merel Weenink, Boet Leemreize, Noor Papen Smiley        665

Themawagens

Plaats Groep TOTAAL
1 Um de Molle 1.304
2 Knudde 1.229
3 D'n Esch 1.227

{gallery}2017-Wolcorso{/gallery}


Zeepkistenrace

Heanig an klasse (7 t/m 12 jaar)

ROL&DOL Start Groep Titel
PLAATS nr.    
1 4 Cis Arink, Meike Hallers,Jan Ressing, Stijn Arink, Nora Nijhof, Amber Kamperman, Tijn Papen Emotie-wagen
2 6 Sem te Woerd, Koen Bleumink, Guus te Brake, Job Buesink Laat je niet kisten
3 1 Teun Hulshof, Jelmer Banning, Joep te Poele TEAM MAX VERSTAPPEN

 

Schans Start Groep Titel
  nr.    
PLAATS      
1 2 Bart Wopereis; Bink Beusink; Teun Roerdink; Pepijn te Brake New Kids Turbo
2 6 Sem te Woerd, Koen Bleumink, Guus te Brake, Job Buesink Laat je niet kisten
3 4 Cis Arink, Meike Hallers,Jan Ressing, Stijn Arink, Nora Nijhof, Amber Kamperman, Tijn Papen Emotie-wagen

Originaliteitsprijs

Teun Hulshof, Jelmer Banning, Joep te Poele TEAM MAX VERSTAPPEN

Pechprijs

Daan Reinders; Jasper Wopereis; Lasse Hallers Triple XXX

Zeepkisten MASTER Team

Sem te Woerd, Koen Bleumink, Guus te Brake, Job Buesink Laat je niet kisten

Strepenjagers (vanaf 13 jaar)

ROL&DOL Start Groep Titel
PLAATS nr.    
1 29 Boet Ten Have, Nick Taken, Berend Goossens, Koen Hermanns LEO-Lomp En Onbenullig
2 47 Toon Waalder, Niek Leemreize, Rob Hulshof, Bart klein Gebbink Thunderbirds 2.0
3 42 Roel Hartemink, Teun Stevens, Thomas Elfrink, Nick Sessink Knudde 2.0
Schans Start Groep Titel
  nr.    
PLAATS      
1 36 Stefan Beerten, Edwin Geessink, Cas Arink, Bengt Ponds De Brute Pilsridders 1.0 (Tegendroads)
2 32 Frank Adema, Jeppe Vos, Roel Stevens, Ruben Sturris De Brute Pilsridders 2 (Tegendroads)
3 27 Remco klein Gunnewiek, Teun Weenink, Thijs Gotink, Bjorn Bleumink, Joost klein Tank Alle deelnemers naar de Barbier

Originaliteitsprijs

Mats Weenink; Christian Leurink; Maarten Wopereis De Tankers

Pechprijs

Joost Grijsen, Tjerk te Vaarwerk, Gijs Harbers, Mark klein Gunnewiek, Rowan Weenink, Johannes Weenink, Wout Dusseldorp, Maarten Bleumink, Tjerk te Vaarwerk

Caravan 1.0 en 2.0

Zeepkisten MASTER Team

Bram Gotink, Bennie Oosterholt, Tim klein Tank, André Gotink, Hugo klein Tank HOUT IS GOUD!

{gallery}2017-Zeepkistenrace{/gallery}


Vogelschieten

Dames

60 deelnemers
201 schoten
Carola Bleumink vleugel
Mariette Elferink                              vleugel
Tiny Klein Avink romp, staart, kop KONINGIN

Heren

133 deelnemers 389 schoten
Robin Kamperman vleugel
Bastiaan te Poele kop
Andres Klein Gunnewiek vleugel
Tim Weenink romp, staart KONING

{gallery}2017-Vogelschieten{/gallery}

Kermis 2017

 • juni 7, 2017

Dit weekend barst het feest weer los en viert Lievelde voor de 88ste keer samen kermis. In het kermisboekje en hier vindt u het volledige programma en meer informatie.
Wij stellen het op prijs als u tijdens de kermisdagen massaal de vlag uithangt. Dat ziet er altijd extra feestelijk uit.

De aftrap is vrijdagmiddag voor de 75-plussers met een gezellige middag in het Clubhuus.

De zaterdagmiddag is voor de peuters, kleuters en (basis)schooljeugd, met kinderspelen en vogelschieten bij het Clubhuus. Alle kinderen, ouders en grootouders zijn van harte welkom om aan de gezelligheid bij te dragen en mee te maken wie Duncan en Nandi gaan opvolgen als nieuw jeugdkoningspaar.

Zondag vanaf 13:00 uur presenteren de themawagens, jeugdwolwagens en zeepkisten zich in een optocht die voert langs Papenweg, Lievelderweg, Vicariestraat, Nieuwstraat en Bergstraat.
Om alle wagens goed tot hun recht te laten komen tijdens de optocht willen we iedereen vriendelijk verzoeken om niet te parkeren op of langs de route, ook niet in de parkeerhavens.

Aansluitend barst het zeepkistenspektakel los. Zo’n 50 enthousiaste teams zullen aan de start verschijnen en de afgelopen weken is door vele vrijwilligers hard gewerkt aan een professionele en zo veilig mogelijke schans. De eerste testritten vanaf de schans zijn succesvol verlopen!

Wij willen zowel deelnemers als publiek ook wijzen op de veiligheid. Houd de beide parcoursen vrij en blijf achter de dranghekken. Het reglement op de website geeft nadere details voor de deelnemers. Vergeet niet om zondag het ondertekende inschrijfformulier mee te nemen! Voor kinderen tot 16 jaar is een handtekening van een ouder/verzorger verplicht.

Op maandagmorgen is er geen optocht meer. Vanaf 9:30 zal het Koningsplein volstromen en kunt u zich inschrijven voor het vogelschieten. Wij doen hierbij de oproep om toch vooral mee te doen met het vogelschieten! Het huidige koningspaar wordt door drumband en harmonie verwelkomd en de uitslagen van zowel de wolwagens als de zeepkistenrace worden bekend gemaakt. Alle deelnemers aan de zeepkistenrace worden dus bij de prijsuitreiking verwacht.

Geen alcohol onder 18 jaar! Een gewaarschuwd mens telt voor twee.
Gemeente en politie hebben aangekondigd dat tijdens onze kermis het alcoholbeleid streng zal worden gehandhaafd. Ook afgelopen weekend tijdens het ‘Over de Top’ festival en de kermis in Harreveld zijn veel boetes uitgedeeld. Let wel: boetes zijn er zowel voor de horeca als voor de jongeren zelf: €90 als je 16 of 17 jaar bent, €45 als je 15 jaar of jonger bent.
Naast de BOA zullen ook de beveiligers en de Lieveldse horecamedewerkers actief letten op drankuitgifte en -doorgifte aan jongeren onder 18 jaar. Gewoon fris drinken dus als je nog geen 18 bent (ook gezond en lekker als je 18+ bent)!

Als laatste willen we u erop wijzen dat, in tegenstelling tot andere jaren, tussen het middag- en avondprogramma van de kermis op het plein geen pauze meer zit.

Rest ons nog heel Lievelde een fijne en gezellige kermis toe te wensen. Wij komen elkaar vast tegen op of rond het Koningsplein!

Geen alcohol onder 18 jaar!

 • juni 7, 2017

Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Gemeente en politie hebben aangekondigd dat tijdens onze kermis het alcoholbeleid streng zal worden gehandhaafd. Let wel: boetes zijn er zowel voor de horeca als voor de jongeren zelf: €90 als je 16 of 17 jaar bent, €45 als je 15 jaar of jonger bent.

Naast de BOA zullen ook de beveiligers en de Lieveldse horecamedewerkers actief letten op drankuitgifte en -doorgifte aan jongeren onder 18 jaar. Gewoon fris drinken dus als je nog geen 18 bent (ook gezond en lekker als je 18+ bent)!

Deelnemers

 • mei 26, 2017

Klasse: Heanig an (t/m groep 8)

  Teamnaam Deelnemers
1 Leeveldse Bastards Bink Beusink, Teun Roerdink, Pepijn te Brake, Bart Wopereis
2 Knolpower Raff Beusink, Jorn Banning, Boet Leemreize, Jarno Kamperman, Puk te Woerd
3 Monster Energy Daan Reinders, Jasper Wopereis, Tim Reinders, Lasse Hallers, Dennis Reinders, Serge klein Gunnewiek
4 Bössels Bas klein Avink, Jurre Reinders, Ben Baks, Duuk Arink
5 De Turbo's Tom Ressing, Floris Ikink, Stijn Kamperman
6 FC Groep 6 Cis Arink, Stijn Arink, Meike Hallers, Amber Kamperman, Nora Nijhof, Tijn Papen, Jan Ressing

Klasse: Gangmakers (vanaf de 1e klas tot 16 jaar)

  Teamnaam Deelnemers
7 Skamphazen Rens Ribbers, Indy Ubbink, Tygo Waenink, Roel Coersen
8 Brum Mats Weenink, Maarten Wopereis, Christian Leurink
9 Amotinados Guus te Brake, Koen Bleumink, Sem te Woerd, Job Buesink

Klasse: Strepenjagers (16 jaar en ouder)

  Teamnaam Deelnemers
10 Alle deelnemers naar de Barbier Remco klein Gunnewiek, Bjorn Bleumink, Thijs Gotink, Teun Weenink, Daan klein Avink, Cas Ekelhof, Joost klein Tank, Robbert Konings, Koen klein Tank
11 Hout is Goud Tim klein Tank, Bram Gotink, André Gotink, Bennie Oosterholt, Hugo klein Tank
12 Force RTK Juup te Woerd, Duke Gralike, Lucas Elfrink, Miro Tank, Dave Ressing, Kay Groot Bruinderink, Jantien Konings, Lynn Krabben en Kris Demkes
13 De Vikingen Toon Waalder, Bastiaan te Poele, Niek Leemreize, Rob Hulshof
14 BBQ Team Barry Ressing, Nico Elschot, Danny te Plate, Andre klein Gebbink
15 Meu Meu Meu Lauke te Brake, Robert Ressing, Peter klein Gunnewiek, Walter te Molder, Wijnand Spekschoor, Eric Ressing en Paul klein Gunnewiek
16 Knudde 1.0 Rolf Sonderen, Jochem te Brake, Chris Hulshof, Thomas Elfrink, Teun Stevens, Luuk Wassink, Niek Meekes, Nick Sessink, Anne Krabben, Iwan Mensink, Jan te Brake, Laura te Molder, Lizan Stinnisen, Minoesch Beerten, Roel Hartemink, Romee ponds, Rozan te Brake, Sarah Rosendalh, Thamara Beerten, Timo te Brake
17 Knudde 2.0 Minoesch Beerten, Romee Ponds, Roel Hartemink, Teun Stevens, Anne Krabben, Chris Hulshof, Iwan Mensink, Jan te Brake, Jochem te Brake, Laura te Molder, Lizan Stinnisen, Luuk Wassink, Nick Sessink, Niek Meekes, Rolf Sonderen, Rozan te Brake, Sarah Rosendalh, Thamara Beerten, Thomas Elfrink, Timo te Brake
18 Brute Pils Ridders Frank Adema, Ruben Sturris, Bengt Ponds, Cas Arink, Andres klein Gunnewiek, Edwin Geessink
19 Plezierslok voor iedereen Lynn Meekes, Silke Groot Zevert, Dominique Bekke, Melynn Bleumink
20 Den Esch René Beijer, Ben te Marveld, Jan Krooshof, Dion Jansen
21 De Bluffers Tom Weenink, Jurgen Baks, ?
22 Gang is alles Rick Weenink, Daan Stevens, Jacco Ressing, Luuk Hartemink
23 Naszdravi Niels klein Avink, Ruben Esselink, Bart Peijzel, Koen Wassink
24 De Huurne Ferdi te Brake, Peter te Brake, Timon Schurink, ?
25 Team L.E.O. Boet ten Have, Berend Goossens, Nick Taken, Joeri Elferink
26 Team L.E.O. in opleiding Joeri Elferink, Rick Elschot, Jan te Brake, Nick Taken
27 LKF team 5 Sanne Weenink, Mirjam Waalder, Kelly Witteveen, Joyce Roemaat, Susanne te Poele, Ilse Kettering
28 H.H.C. Chiem Donderwinkel, Harm klein Avink, Bram Hermanns, Stijn klein Gunnewiek, Kevin ter Bogt en Mart Oosterholt
29 Steigerhout is ook goud Luuk Weenink, Jitske Schuurman, Pim Porskamp, Ruben Nijhof
30 De Kistenmakers Viggo te Woerd, Quint Hulshof, Kevin Klavers, Max Jonker
31 TSTL BRUUT!!  Ruben Nijhof, Menno Bonenkamp, Teun te Poele
32 De Stegge Nandi Koster, Lucy Hulshof, Vincent Hulshof, Raymond Taken
33 Douze Amis Tim Weenink, Thijs klein Tank, Arno Leemreize
34 De Caravanboys Rowan Weenink, Mark klein Gunnewiek, Joost Grijsen, Tjerk te Vaarwerk
35 Top Gear de Barbier Twan Nijhof, Pieter Ten Have, Toon Klein Avink, Sven Klein Avink, Mick Vos, Bob Morssinkhof, Luuk Weenink, Bram te Brake, Tim Walhof

Nog drie weken

 • mei 20, 2017

In de week voor Pinksteren (29 mei t/m 2 juni) zullen de leden van het kermisbestuur weer huis aan huis rondgaan voor de lijstcollecte. De programmaboekjes worden uitgedeeld en alle kinderen van Lievelde krijgen de kaartjes voor de kermisattracties en voor snoep- patat- en ijs. Tijdens deze rondgang vragen wij ook een vrije gift. Wij willen hier benadrukken dat dit geld niet alleen bedoeld is voor de kinderspelen, maar gebruikt wordt voor alle kermisactiviteiten, zoals de attenties voor zieken en senioren, de zeepkistenrace en het podium op zondag.

Heb je je trouwens al ingeschreven voor de zeepkistenrace? Dat kan nog tot en met 26 mei via www.kermislievelde.nl/zeepkistenrace/inschrijven. Op de website vind je ook het reglement en alles wat je moet weten over de zeepkist en de race. Dus heb je vragen over het bouwen van een zeepkist, kijk dan vooral even het reglement na. Bovendien staat bij Loco op de parkeerplaats een voorbeeld-zeepkist om het allemaal nog duidelijker te maken. Het is misschien ook handig te weten dat de “Heanig an” klasse (jeugd van 7 t/m 12 jaar) halverwege de schans mogen starten. Wij raden je aan om de website in de gaten te houden want er worden regelmatig updates geplaatst. Mocht je echter toch nog vragen hebben dan kun je die stellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tijdens de kermis, zowel op zaterdagmiddag bij de kinderspelen als voor, tijdens en na de zeepkistenrace op zondag, kunnen wij veel hulp gebruiken. Lijkt het je leuk om mee te helpen, geef je dan op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Iedereen is welkom, en het is altijd heel gezellig!

Daarnaast zijn we altijd op zoek naar foto’s van de kermis. Maak er dus zoveel mogelijk tijdens de kermis! En heb je nog oude foto’s dan ontvangen we ze ook graag via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Wie weet vind je jouw foto dan volgend jaar terug in het kermisboekje.

Succes met alle voorbereidingen en voorpret!

Programma 2018

 • mei 19, 2017

Zaterdag 26 mei

13.00 uur
Opening van de kermis en kinderspelen door Coen Arink, bij het Clubhuus.

14.00 uur
Aanvang seniorenmiddag in de grote zaal van het Clubhuus

15.00 uur
Aanvang vogelschieten voor de jeugd vanaf groep 7 t/m 17 jaar. De jongens en meisjes schieten ieder op een eigen vogel zodat we een jeugdkoning en – koningin hebben.
Het koningspaar van 2017, Anouk te Brake en Ido Ressing zullen het eerste schot lossen.
In de grote zaal vindt dan het vogelgooien voor de senioren plaats.

Tijdens het vogelschieten en vogelgooien is er  in de kleine zaal van het Clubhuus voor de jonger kinderen een poppenkastvoorstelling.

16.00 uur
Huldiging van het jeugd- en seniorenkoningspaar in de grote zaal van het Clubhuus.

Hierna gaan de vermakelijkheden, de tent en het terras op het Koningsplein open

17.00 uur
De senioren eten gezamenlijk waarna deze middag zal worden afgesloten.
Uiteraard zijn degenen die dat willen hierna ook nog welkom in de tent of op het terras op het Koningsplein.

21.00 uur
De muziek in de tent wordt verzorgd door Black Cadillac en bij de Barbier door Twenty Sicks.

Zondag 27 mei

10.00 uur tot 11.00 uur
De zeepkisten komen op het terrein van Lensink (Papenweg 14).
Het terrein is tussen 11.00 uur en 12.30 uur alleen toegankelijk voor jurering en technische keuring. Wij vragen u beleefd deze tijden te respecteren. Vanaf 12.30 uur zijn de deelnemers weer welkom.

Wij willen u vragen om niet op het terrein bij Lensink te komen als u daar niet per sé hoeft te zijn. Alvast bedankt voor uw medewerking.

13.30 uur
Start van de zeepkistenrace en muziek op het plein.

Maandag 28 mei

Vanaf 06.00 uur zullen een aantal leden van harmonie St. Willibrord, traditiegetrouw, rondtrekken en de reveille verzorgen.

Om 09.30 uur zullen de Koningsparen door Drumband de Schanskloppers en Harmonie St. Willibrord vanaf het bordje bebouwde kom aan de Engelse Schans (via de Nieuwstraat en Bergstraat) muzikaal begeleid worden naar het Koningsplein.
Het wordt op prijs gesteld dat zoveel mogelijk Lieveldenaren aansluiten.

Aansluitend kun je op het Koningsplein inschrijven voor het vogelschieten.

Om 10.00 uur spreekt voorzitter Coen Arink zijn welkomstwoord uit.
Daarna zal hij de uitslag bekend maken van de kinderspelen en van de zeepkistenrace. Het jeugdkoningspaar zal de bijbehorende prijzen uitreiken.

Vervolgens zal het woord gegeven worden aan de burgemeester of haar plaatsvervanger.

Daarna lost de burgemeester of haar plaatsvervanger het eerste schot op de vogel.

Nieuw dit jaar

Kinderen kunnen dan beginnen met het uitvoeren van de opdrachten zoals die in het ontvangen paspoort staan vermeld.

Harmonie St. Willibrord zorgt voor de muzikale omlijsting tijdens het vogelschieten.

Als het nieuwe koningspaar bekend is, vindt de huldiging door de voorzitter plaats en gaan we naar de Barbier, waar onder de muzikale begeleiding van drumband De Schanskloppers de vaandelhulde plaatsvindt. Daar is ook gelegenheid het paar te feliciteren.

Tijdens de koningstafel bij de Barbier zal een toast worden uitgebracht op alle drie de koningsparen.

Natuurlijk zal het kersverse koningspaar later ook in de tent worden onthaald en kan het feest tot in de late uurtjes doorgaan.