insta fb

School- en volksfeest Lievelde: 6, 7, 8 juni 2020. Zeepkistenrace: zondag 7 juni.

Stichting School- en Volksfeest

Stichting School- en Volksfeest

Hisslink is gespecialiseerd in grafisch ontwerp en webdesign.
Logo's, visitekaartjes, briefpapier, websites, banners en overige producten kunnen ontworpen of gerestyled worden.

Website URL: http://www.hisslink.nl

Hart voor de Achterhoek

 • juni 18, 2019

Kermis Lievelde heeft meegedaan met “Hart voor de Achterhoek”.
Door middel van dit project stelt de Rabobank geld ter beschikking aan lokale verenigingen en stichtingen. Iedereen die  lid is van Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek ontvangt van de Rabobank een stemcode en mag stemmen op de verschillende deelnemers.

Doelen van Kermis Lievelde zijn:

 • Het professionaliseren van de zeepkistenrace zodat het nog meer een evenement wordt voor de hele gemeente;
 • Aanschaffen van diverse materialen voor de kinderspelen en de kermismiddag voor senioren. Een succesvolle combinatie bleek afgelopen keren; dit willen we graag continueren.

De stemmen zijn inmiddels geteld en wij hebben een cheque ontvangen van €687,70.

Iedereen die gestemd heeft, hartelijk dank hiervoor!

Verslag kermis 2019

 • juni 19, 2019

Zaterdag

Zaterdag werden in Lievelde de jaarlijkse kinderspelen georganiseerd, onder zeer zonnige omstandigheden en met veel waterpret. Dit jaar opnieuw gecombineerd met de seniorenmiddag.
De jeugd kon vogelschieten en de senioren vogelgooien en dit heeft twee nieuwe koningsparen opgeleverd, namelijk Dorus te Brake en Eva Bleumink (jeugdkoningspaar) en Frans Arink en Mientje Stevens (senioren koningspaar).

Uitslag kinderspelen:
1- The purple cats met 49 punten
2- De zwarte Panters met 39 punten
3- De groene Moskoevers met 34 punten
4/5 - Adje voor de sfeer en Het blauwe Biertje (30p)
6/7 - Red bulls en De blauwe smurfen (25p)
8/9 - Dit is onze naam en de roze pitte pepers (21p)
10 - De vriendelijke, vrolijke verliezers (18p)

Zondag

Zondag vond voor de derde keer de zeepkistenrace plaats. Dit jaar opnieuw met de zeven meter hoge schans waar de deelnemers vanaf gingen, gecombineerd met een tokkelbaan en gevolgd door een aantal nieuwe, spectaculaire hindernissen. Vooral de waterbak met "the bridge of Hell", leverde veel hilariteit en gespetter op.

Uitslag zeepkistenrace:
Adventure Eefde originaliteitsprijs (8 tot 16 jaar): Scouting Groenlo 4 - De Vliegers
Nozem Oil originaliteitsprijs (16+): Hout is Goud

Maandag

Op maandag was het vogelschieten voor de volwassenen. Hierbij werden Rick Weenink en Lia te Brake het nieuwe koningspaar.
Bij de 52 deelnemende dames waren de buurvrouwen Susanne te Poele, Liesbeth Bleumink en Wilma Ekelhof in topvorm; zij schoten de linkervleugel, rechtervleugel en kop er af. Lia liet de romp naar beneden vallen en werd daarmee Koningin.
Dit jaar deden er 122 heren mee. Jurgen Baks en Chris Hulshof schoten beide een vleugel, daarnaast was ook de kop voor Chris. De staart werd er af geschoten door Thijs Gotink. Het laatste stukje romp werd door Rick Weenink van de pin geschoten, waarmee hij Koning werd.

Voor meer foto's, zie onze Facebook pagina

Deelnemersinfo

 • juni 8, 2019

Beste deelnemers,

Nog een paar dagen en dan gaat de Zeepkistenrace 2019 van start! Maar voordat is het zover is, het volgende…

Deze week
Zorg dat jullie zeepkist weer helemaal voorzien is van een nieuwe look en voldoet aan alle eisen volgens het reglement. Tevens sturen we jullie in de bijlage het reglement dat alle deelnemers, dus zowel de chauffeur, de bijrijder als de drukkers, moeten onderteken en inleveren op zondagmorgen bij Lensink. Hebben we niet van alle deelnemers het ondertekende reglement, dan mogen we jullie geen startnummer geven! Voor de deelnemers onder de 16; laat het ondertekenen door je ouders/verzorgers.

Voor de race
Zondagmorgen is tussen 9.30 tot 10.30 uur de technische keuring. Neem het ondertekende reglement mee en zorg dat je kist gekeurd wordt. Van 10.30 tot 12.00 uur is het terrein van Lensink gesloten. Jullie worden tussen 12:45 en 13:00 uur terug verwacht bij jullie zeepkist, zodat we om 13:00 uur onder leiding van Drumband  “De Schanskloppers” naar de Lievelderweg kunnen lopen.
Ook vragen we jullie om zoveel mogelijk lopend te komen of je fiets al bij de kermis te zetten. Het terrein van Lensink is vanaf 13:00 uur gesloten en gaat ook niet meer open op zondag.

30 Seconds of Fame
Hebben jullie aangegeven voorafgaand aan de race aan “the 30 seconds of fame” mee te doen, mooi! Willen jullie muziek afspelen? Dan kunnen jullie een MP3 bestand op een USB stick (met alleen dat nummer) voor de race inleveren bij Nanko Buil. Jullie mogen dan bovenop de schans jullie moment pakken en daar zal een microfoon beschikbaar zijn. Om het goed te laten verlopen vragen we jullie om de USB stick te voorzien van jullie teamnaam.

Tijdens de race
Zorg dat jullie op tijd klaarstaan bij de schans zodat we de race vlekkeloos kunnen laten verlopen. Voor de deelnemers in de kist geldt dat jullie beschermende kleding moeten dragen. Dus een degelijke helm en kleren die je armen en benen bedekken. Voor de drukkers gelden deze regels niet.

Na de race
Het is niet mogelijk om de zeepkist na de race te stallen bij Lensink of op het kermisterrein. Wij verzoeken jullie vriendelijk om de zeepkist direct na de race naar huis te brengen.

Prijsuitreiking
Nieuw dit jaar is dat de originaliteitsprijzen (mede mogelijk gemaakt door Nozem Oil en Adventure Eefde) al op de zondag worden uitgereikt. In de pauze van de Zeepkistenrace worden deze winnaars bekend gemaakt.
Maandagochtend voor het vogelschieten vindt de prijsuitreiking van de snelste tijden plaats. We zien jullie daar graag allemaal om de prijzen te verdelen!

Zouden jullie deze informatie ook met de andere leden van jullie team willen delen? Alvast bedankt en tot op de kermis!

Originaliteitsprijzen

 • mei 10, 2019

De jury zal tijdens de Zeepkistenrace op zondag 16 juni extra letten op originaliteit. Hier staan mooie prijzen tegenover!
Voor de deelnemers van 8 tot 16 jaar Adventure Eefde een pakket beschikbaar met waardebonnen voor karten, klimbos of klettersteigen, aangevuld met leuke goodies. Daarnaast ontvangen de winnaars een geldprijs.

Voor de deelnemers vanaf 16 jaar stelt Nozem Oil vijf zondag-kaarten voor de Zwarte Cross en Nozem-merchandise beschikbaar. Daarnaast ontvangen de winnaars een geldprijs.

Welke teams gaan er met deze prijzen vandoor?!

Parcours

 • mei 3, 2019

Illustratie: Marlies van Zoomeren (https://www.instagram.com/marlies_vz)

Eén van de teamleden start vanaf de schans, zoeft naar beneden van de tokkelbaan en drukt op de startknop.
Het starthek van de schans valt en de zeepkist racet het parcours op. Onderweg moeten de hindernissen worden overwonnen en de zeepkist en inzittenden worden besmeurd met "pek&veren". Aan het einde van het parcours, rijdt de zeepkist over the Bridge of Hell (powered by Nozem) en parkeert de chauffeur in het parkeervak. Een harde knal op de finishknop en de tijd staat genoteerd.

Jeugd (8 tot 16 jaar)
De jeugd start vanaf halverwege de schans en gaan hiervoor niet van de tokkelbaan. Verder is het parcours hetzelfde, alleen zullen zij de zeepkist al voor the Bridge of Hell parkeren en lopend/rennend naar de overkant gaan.

Jeugd (jonger dan 8 jaar)
Deze groep kan ook zeker deelnemen aan de Zeepkistenrace! En jullie hoeven je niet eens in te schrijven. Er zijn prachtige plekken voor jullie gereserveerd op de tribunes langs het parcours en jullie mogen de deelnemers bekogelen met "pek&veren".

Vrijdagavond 3 mei: opening inschrijving Zeepkistenrace 2019!

 • april 17, 2019

Nieuw!!
Kom met jouw team naar de inschrijvings-PARTY bij Café De Barbier en schrijf je in!
Dit kan vanaf 20.00 uur, om er vervolgens op te proosten met DJLars.

Online
Inschrijven via onze website is natuurlijk ook mogelijk vanaf 20.00 uur.

Reglement
Het reglement waar je zeepkist en het team aan moeten voldoen vind je hier!

Zaterdag 25 mei - Zeepkisten aanpassen en kermisversiering maken

 • april 15, 2019

Hallo meisjes en jongens,

De kermis komt er weer aan en wel op 15, 16 en 17 juni. Wij zijn alweer druk bezig om een te gekke kermis voor jullie te organiseren met het hoogtepunt op de zondag, de Zeepkistenrace!

We hopen dat iedereen weer net zo enthousiast is als vorig jaar! Dit jaar mogen jullie allemaal weer starten halverwege de “grote” schans. Om dit een beetje veilig te maken voor jullie, moet jullie zeepkist voldoen aan de afmetingen die de grote zeepkisten ook hebben. Nu hebben waarschijnlijk geen van jullie zeepkisten die afmetingen en daar hebben wij wat op bedacht. Kom op zaterdag 25 mei om 13.00 uur met jullie zeepkist naar Lensink en dan zorgen wij dat jullie zeepkist voldoet aan het regelement. Het versieren moeten jullie daarna nog wel zelf doen. En ga daar zeker je best voor doen, want daar staat dit jaar een hele mooie prijs tegenover!

Opgeven voor deze te gekke race kan vanaf 3 mei via deze website. Jullie ouders/verzorgers moeten wel even helpen met het aanmelden, omdat ze voor jou /jullie toestemming moeten geven om deel te nemen aan de Zeepkistenrace! Deelname aan de zeepkistenrace is vanaf 8 jaar. Houd onze Facebookpagina en website in de gaten!

Voor eventuele vragen kun je bellen of een WhatsApp sturen naar:

Wijnand te Woerd   06 5049 0525

Bas Oosterholt         06 5050 4609

Ook willen we dit jaar het kermisterrein leuk aankleden en daar hebben we jullie hulp weer heel hard bij nodig. We willen dan net als voorgaande jaren samen met jullie leuke dingen maken waarmee we het plein kunnen versieren. Dit gaan we diezelfde zaterdag 25 mei doen, vanaf 13.00 uur tot 14.30 uur (ook bij Lensink). Dus terwijl jullie mooie versieringen aan het maken zijn, zorgen we ook dat jullie zeepkist wordt gemaakt.

Dus kom allemaal 25 mei naar Lensink (Papenweg 14) en neem je zeepkist mee!

Tot dan!

Winnaar - hindernis zeepkistenrace

 • april 15, 2019

We hebben een winnaar! We hebben het idee van Nanko Buil (pek en veren) uitgekozen om op originele wijze toe te voegen aan de zeepkistenrace op zondag 16 juni.
Nanko, we komen hier maandagochtend met de kermis nog even op terug.
Iedereen bedankt voor het meedenken en graag tot ziens bij de zeepkistenrace!

Verzin en win - hindernis zeepkistenrace

 • maart 19, 2019

Wat willen jullie zien tijdens de Zeepkistenrace op 16 juni? Vorig jaar hadden we de hilarische waterhindernis, maar ook dit jaar moet er weer iets geweldigs komen. De handen van de bouwploeg jeuken om aan de slag te gaan, dus stuur voor 31 maart jouw idee in, win een leuke prijs en zie jouw idee terug in de Zeepkistenrace!

Jaarvergadering kermis dinsdag 18 december

 • november 16, 2018

Op dinsdagavond 18 december zijn jullie allen van harte uitgenodigd op de jaarvergadering van de Stichting School- en Volksfeest Lievelde. We starten om 20:00 uur in het Clubhuus en zullen terugblikken op de afgelopen kermis.

Tips en ideeën voor de aankomende kermis zijn uiteraard ook van harte welkom. Dus heb je inbreng voor de kinderspelen, seniorenmiddag, zeepkistenrace, vogelschieten en/of de kermis in het algemeen? We horen het graag tijdens de jaarvergadering!