Instagram Facebook YouTube

School- en volksfeest Lievelde: 11, 12 en 13 juni 2022

Stichting School- en Volksfeest

Stichting School- en Volksfeest

Hisslink is gespecialiseerd in grafisch ontwerp en webdesign.
Logo's, visitekaartjes, briefpapier, websites, banners en overige producten kunnen ontworpen of gerestyled worden.

Website URL: http://www.hisslink.nl

Deelnemers 2022

 • mei 20, 2022
Teamnaam Klasse Drukker 1 Drukker 2 Rijder Bijrijder Overige deelnemers
Hout Is Goud! Strepenjagers Hugo Klein Tank André Gotink Tim Klein Tank Bram Gotink Bennie Oosterholt
De Lachebekjes Heanig an Kato Adema Elke Reinders Fien Leemreize Emma Kroezen  
The batboys Heanig an Beau Ties Aaron Daan  
Van alles wat! Strepenjagers Mats Weenink Bink Beusink Koen Bleumink Guus te Brake Christian Leurink (18) en Sem te Woerd (18)
De Razende Discoballen Heanig an Jarno Kamperman Ben Baks Duuk Arink   Noud Pape, Tim Reinders, Finn Ressing
Botsbeukers Heanig an Boet Leemreize Teun Hulshof Puk te Woerd Jurre Reinders Raff Beusink 11 jaar Lievelde, Jorn Banning 12 jaar Lievelde
De gevaarlijke krokodillen Heanig an Niek te brake Sanne hulshof Joep te poele Sien roerdink Lot pape / jet deckers
Wum Wablief Heanig an Daan Thymo Kees Max Friso en Thijn
The Haunted Car Heanig an Tom Daan Jochem Len Sven
Brandweerman Sam Heanig an Loris Jop Niels Stijn Boris en Maher
Formule 1 Heanig an Thijs Tygo Joep Wes Lars en Joery
Rally auto Heanig an Tjarko Jesse Wouter Gijs Huub en Tygo
Flowerpower Heanig an Merel Roos Maud Anna Noor en Noa
Losse Kipfilets Strepenjagers Kim Rots Lisette Hissink Susanne te Poele    
De huurne Strepenjagers - - Ferdi te brake Peter te brake rest van de huurne
H.H.C. ? Strepenjagers Stijn Klein Gunnewiek Bram Hermanns N.N.B. N.N.B. Harm Klein Avink, Mathijs Elferink, Chiem Donderwinkel!
team loco, the crazy cocks Strepenjagers -- - mathis pagen tom klein hemmink  
SjonkoExpress Strepenjagers Kevin Klavers Sam Hogenkamp Quint Hulshof Viggo te Woerd Sanne Leurink, Jessie Holkenborg, Nienke Hermanns, Max Jonker en Merel Oude Elferink
Vossiebobslee team Strepenjagers - - Nick Stinissen Lynn Krabben Jantien Konings, Kris Demkes, Duke Gralike, Lucas Elferink, Juup te woerd, Dave Ressing, Miro Tanck, Kay Groot Bruinderink
Stuntpiloot Racing Strepenjagers Joep te Brake Ido Ressing Hidde Mensink   Tim Spekschoor, Twan Klein Gunnewiek, Mart Donderwinkel
Krang Strepenjagers Joost klein Tank Koen Klein Tank Bjorn Bleumink Thijs Gotink Remco Meeks, Cas Eekelhof, Daan Klein Avink, Teun Weenink, Robbert Konings
Tegendroads Strepenjagers Ruben Sturris Andres Meeks Frank Adema Cas Arink  
Top Gear de Barbier Strepenjagers Twan Nijhof Bob Morssinkhof Dennis van der Geest Toon Klein Avink Luuk Weenink, Tim Walhof, Sven Klein Avink, Pieter ten Have, Mick Vos, Bram te Brake
Douze Amis Strepenjagers Sander Hulshof - Tim Weenink   Arno Leemreize, Tom Papen, Pieter Adema
Vriendengroep Knudde Strepenjagers Minoesch Beerten Teun Stevens Rolf Sonderen Laura te Molder De hele groep
Naszdravi Strepenjagers Bart Peijzel Niels Bleumink Bart Oosterholt Akim Weenink De hele actieve lijn van de vrienden groep
(Down)force Heanig an Cis Arink Jasper Wopereis Jan Ressing   Stijn Arink, Dean meulenbeek, Daan Reinders, Tijn Papen, Meike Hallers
De Bluffers Strepenjagers Tom Weenink Joris Pape Jurgen Baks    
The Caravan Boys buitenlanders Strepenjagers Joost Grijsen Wout Dusseldorp Gijs Harbers Maarten Bleumink Martijn te Molder
De Suikerspin Heanig an Saar Leemreize Sophie Nales Maud Klein Avink Sam Papen Lola Eggens, 9 jaar
De caravan boys Strepenjagers Tjerk te vaarwerk Mark meeks Johannes Weenink Rowan Weenink Wout Dusseldorp, Martijn te Molder, Joost Grijsen, Maarten Bleumink, Gijs Harbers

Jaarvergadering

 • januari 25, 2021

Beste inwoners van Lievelde,

Alles is anders momenteel. Hopelijk gaat het goed met iedereen.
Door de Coronaregels die nu gelden kunnen we uiteraard geen jaarvergadering organiseren.
Wel hebben we een kort jaarverslag gemaakt dat we, samen met wat andere punten, graag met u delen.

Zaterdagavond 6 juni 2020: een onvergetelijke alternatieve kermisavond

 • juni 18, 2020

We willen iedereen bedanken voor het beschikbaar stellen van de locaties en de medewerking van de diverse bands en artiesten en iedereen die heeft geholpen deze avond tot een succes te maken. Ook aan de sponsoren onze hartelijke dank voor jullie bijdrage.

Helaas heeft deze zaterdagavond voor de Locatieraad van de Christus Koningkerk een vervelende afloop gekregen, hetgeen we zeer betreuren.

Blij zijn we met alle positieve reacties en steun die zowel wij als de Locatieraad hebben ervaren. Hierdoor werd de gebruikelijke saamhorigheid in Lievelde extra benadrukt.

We kijken positief terug op onze alternatieve kermiszaterdagavond en kijken uit naar het organiseren van een ouderwets gezellige Kermis in 2021.

Kermis Lievelde Live

 • juni 6, 2020
Het was een kermis-zaterdagavond voor in de geschiedenisboeken! 
De complete uitzending kun je hieronder terugkijken. 
Nogmaals dank aan iedereen die deze avond tot een succes heeft gemaakt!

Kermiszaterdag 6 juni

 • mei 30, 2020

Beste inwoner van Lievelde,

Hopelijk gaat het allemaal goed met jullie in deze bijzondere tijd.

Volgend weekend zouden we in Lievelde kermis vieren. Zoals bekend en begrijpelijk kan dit vanwege de Corona maatregelen niet doorgaan.
Toch willen we dit weekend een feestelijk tintje geven. We willen jullie daarom verzoeken op zaterdag en zondag de vlag uit te hangen.

Daarnaast willen we op zaterdag toch een beetje kermisgevoel bij jullie thuis brengen. Dus pak een lekker drankje en een hapje en installeer je voor de computer, laptop, smart-tv of smartphone om deze avond live te kunnen volgen.
Vanaf 19.00 uur is de link beschikbaar. Deze link is te vinden via:

Vanaf 19.50 uur komt Kermis Lievelde dan jouw huiskamer binnen.

Het zou mooi zijn dat het ook daadwerkelijk voor iedereen mogelijk wordt ons die avond te volgen. Laten we hier samen voor zorgen: vraag uw kind, kleinkind of buren om hulp om de beelden zichtbaar te krijgen.
En aan de jongeren onder ons die daar sowieso handig in zijn: misschien kun je hulp aanbieden in je naaste omgeving om er zo voor te zorgen dat iedereen kan meegenieten!

We kunnen er niet omheen en willen daarom ook iedereen op het hart drukken de voorschriften van het RIVM ook deze avond na te leven.

Ook wij hebben onze verantwoording: als we als comité constateren dat de regels niet nageleefd worden, zijn we genoodzaakt het programma vroegtijdig te stoppen.

Maar we gaan er vanuit dat dit niet het geval zal zijn en dat we er samen voor kunnen zorgen dat het voor iedereen een leuke avond wordt en dat er toch een beetje kermisgevoel ervaren wordt.

Wij wensen jullie een fijne avond toe.

Veel plezier!

Groeten van het Kermiscomité Lievelde

 

 

Kermiszaterdag 6 juni

 • mei 27, 2020
Over precies 2 weken hadden de zeepkisten volgas van de schans moeten gaan. Maar helaas is dat onder de huidige omstandigheden niet mogelijk!
 
Maar wat is er wél mogelijk?
We komen volgende week bij jullie terug!

Annulering kermis 2020

 • april 14, 2020

Beste inwoners van Lievelde,

Ten gevolge van het Coronavirus leven we in een bijzondere tijd. Een tijd waarin we afstand moeten houden van elkaar en de ouderen in onze omgeving niet kunnen bezoeken.
Een tijd waarin je normaal gesproken richting zomer met het mooie weer samen de gezelligheid graag opzoekt en samen dingen onderneemt.

Ook de kermis is zo’n voorbeeld van elkaar opzoeken en samen gezellig bij elkaar zijn. Wij als bestuur waren reeds bezig de kermis van Lievelde voor dit jaar voor te bereiden.

Zoals iedereen zal weten, zijn er momenteel maatregelen van kracht waarbij evenementen waarvoor een vergunning nodig is niet door mogen gaan. Deze maatregelen zijn tot nu toe tot 1 juni van kracht.

Onze kermis zou dit jaar op 6, 7 en 8 juni plaatsvinden, een kleine week na 1 juni. Ongeacht de maatregelen die na 1 juni van kracht zullen zijn, is het ons inziens niet gepast zo kort na deze datum een feest te organiseren waar veel mensen samenkomen.
We denken als kermiscomité onze verantwoording te moeten nemen voor de gezondheid en veiligheid van de Lieveldse bevolking. Daarom hebben we besloten de kermis dit jaar niet door te laten gaan. Een vervelende, maar in onze ogen noodzakelijke beslissing.

We gaan samen met de horeca en kermisexploitanten kijken of het mogelijk is later in het jaar, als de situatie dit weer toe laat, een feest te organiseren. Indien deze mogelijkheid er is, zullen we jullie hierover nader informeren. Als een feest later in het jaar niet mogelijk is, vieren we in ieder geval op 29, 30 en 31 mei 2021 onze 91e kermis! Deze datums kunnen alvast in de agenda genoteerd worden; samen gaan we er dan weer een ouderwets gezellig feest van maken!

We hopen op jullie begrip voor deze beslissing en we hopen jullie via deze weg voldoende te hebben geïnformeerd.

Voor nu wensen we iedereen sterkte in deze moeilijke tijd en laten we samen proberen de voorschriften op te volgen en gezond te blijven!

Een vriendelijke en hartelijke groet van het Kermiscomité Lievelde

Hart voor de Achterhoek

 • juni 18, 2019

Kermis Lievelde heeft meegedaan met “Hart voor de Achterhoek”.
Door middel van dit project stelt de Rabobank geld ter beschikking aan lokale verenigingen en stichtingen. Iedereen die  lid is van Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek ontvangt van de Rabobank een stemcode en mag stemmen op de verschillende deelnemers.

Doelen van Kermis Lievelde zijn:

 • Het professionaliseren van de zeepkistenrace zodat het nog meer een evenement wordt voor de hele gemeente;
 • Aanschaffen van diverse materialen voor de kinderspelen en de kermismiddag voor senioren. Een succesvolle combinatie bleek afgelopen keren; dit willen we graag continueren.

De stemmen zijn inmiddels geteld en wij hebben een cheque ontvangen van €687,70.

Iedereen die gestemd heeft, hartelijk dank hiervoor!

Verslag kermis 2019

 • juni 19, 2019

Zaterdag

Zaterdag werden in Lievelde de jaarlijkse kinderspelen georganiseerd, onder zeer zonnige omstandigheden en met veel waterpret. Dit jaar opnieuw gecombineerd met de seniorenmiddag.
De jeugd kon vogelschieten en de senioren vogelgooien en dit heeft twee nieuwe koningsparen opgeleverd, namelijk Dorus te Brake en Eva Bleumink (jeugdkoningspaar) en Frans Arink en Mientje Stevens (senioren koningspaar).

Uitslag kinderspelen:
1- The purple cats met 49 punten
2- De zwarte Panters met 39 punten
3- De groene Moskoevers met 34 punten
4/5 - Adje voor de sfeer en Het blauwe Biertje (30p)
6/7 - Red bulls en De blauwe smurfen (25p)
8/9 - Dit is onze naam en de roze pitte pepers (21p)
10 - De vriendelijke, vrolijke verliezers (18p)

Zondag

Zondag vond voor de derde keer de zeepkistenrace plaats. Dit jaar opnieuw met de zeven meter hoge schans waar de deelnemers vanaf gingen, gecombineerd met een tokkelbaan en gevolgd door een aantal nieuwe, spectaculaire hindernissen. Vooral de waterbak met "the bridge of Hell", leverde veel hilariteit en gespetter op.

Uitslag zeepkistenrace:
Adventure Eefde originaliteitsprijs (8 tot 16 jaar): Scouting Groenlo 4 - De Vliegers
Nozem Oil originaliteitsprijs (16+): Hout is Goud

Maandag

Op maandag was het vogelschieten voor de volwassenen. Hierbij werden Rick Weenink en Lia te Brake het nieuwe koningspaar.
Bij de 52 deelnemende dames waren de buurvrouwen Susanne te Poele, Liesbeth Bleumink en Wilma Ekelhof in topvorm; zij schoten de linkervleugel, rechtervleugel en kop er af. Lia liet de romp naar beneden vallen en werd daarmee Koningin.
Dit jaar deden er 122 heren mee. Jurgen Baks en Chris Hulshof schoten beide een vleugel, daarnaast was ook de kop voor Chris. De staart werd er af geschoten door Thijs Gotink. Het laatste stukje romp werd door Rick Weenink van de pin geschoten, waarmee hij Koning werd.

Voor meer foto's, zie onze Facebook pagina

Deelnemersinfo

 • juni 8, 2019

Beste deelnemers,

Nog een paar dagen en dan gaat de Zeepkistenrace 2019 van start! Maar voordat is het zover is, het volgende…

Deze week
Zorg dat jullie zeepkist weer helemaal voorzien is van een nieuwe look en voldoet aan alle eisen volgens het reglement. Tevens sturen we jullie in de bijlage het reglement dat alle deelnemers, dus zowel de chauffeur, de bijrijder als de drukkers, moeten onderteken en inleveren op zondagmorgen bij Lensink. Hebben we niet van alle deelnemers het ondertekende reglement, dan mogen we jullie geen startnummer geven! Voor de deelnemers onder de 16; laat het ondertekenen door je ouders/verzorgers.

Voor de race
Zondagmorgen is tussen 9.30 tot 10.30 uur de technische keuring. Neem het ondertekende reglement mee en zorg dat je kist gekeurd wordt. Van 10.30 tot 12.00 uur is het terrein van Lensink gesloten. Jullie worden tussen 12:45 en 13:00 uur terug verwacht bij jullie zeepkist, zodat we om 13:00 uur onder leiding van Drumband  “De Schanskloppers” naar de Lievelderweg kunnen lopen.
Ook vragen we jullie om zoveel mogelijk lopend te komen of je fiets al bij de kermis te zetten. Het terrein van Lensink is vanaf 13:00 uur gesloten en gaat ook niet meer open op zondag.

30 Seconds of Fame
Hebben jullie aangegeven voorafgaand aan de race aan “the 30 seconds of fame” mee te doen, mooi! Willen jullie muziek afspelen? Dan kunnen jullie een MP3 bestand op een USB stick (met alleen dat nummer) voor de race inleveren bij Nanko Buil. Jullie mogen dan bovenop de schans jullie moment pakken en daar zal een microfoon beschikbaar zijn. Om het goed te laten verlopen vragen we jullie om de USB stick te voorzien van jullie teamnaam.

Tijdens de race
Zorg dat jullie op tijd klaarstaan bij de schans zodat we de race vlekkeloos kunnen laten verlopen. Voor de deelnemers in de kist geldt dat jullie beschermende kleding moeten dragen. Dus een degelijke helm en kleren die je armen en benen bedekken. Voor de drukkers gelden deze regels niet.

Na de race
Het is niet mogelijk om de zeepkist na de race te stallen bij Lensink of op het kermisterrein. Wij verzoeken jullie vriendelijk om de zeepkist direct na de race naar huis te brengen.

Prijsuitreiking
Nieuw dit jaar is dat de originaliteitsprijzen (mede mogelijk gemaakt door Nozem Oil en Adventure Eefde) al op de zondag worden uitgereikt. In de pauze van de Zeepkistenrace worden deze winnaars bekend gemaakt.
Maandagochtend voor het vogelschieten vindt de prijsuitreiking van de snelste tijden plaats. We zien jullie daar graag allemaal om de prijzen te verdelen!

Zouden jullie deze informatie ook met de andere leden van jullie team willen delen? Alvast bedankt en tot op de kermis!