insta fb

School- en volksfeest Lievelde: 6, 7, 8 juni 2020. Zeepkistenrace: zondag 7 juni.

Kermis 2018

Dit weekend barst het feest weer los en viert Lievelde voor de 89ste keer samen kermis. In het kermisboekje en op de website (www.kermislievelde.nl) vindt u het volledige programma en meer informatie.
Wij stellen het op prijs als u tijdens de kermisdagen massaal de vlag uithangt. Dat ziet er altijd extra feestelijk uit.

Zaterdag
De aftrap is zaterdagmiddag voor de kinderen en -voor het eerst dit jaar- de senioren met een gezellige middag bij het Clubhuus.
Alle kinderen, ouders en grootouders zijn van harte welkom om aan de gezelligheid bij te dragen en mee te maken wie Ido en Anouk gaan opvolgen als nieuw jeugdkoningspaar en wie het eerste Koningspaar gaat worden bij de senioren.

Zondag
Zondag om 13:30 uur is de start van de zeepkistenrace en muziek op het plein. De zeepkisten komen vanaf Lensink, via de Papenweg, Stationsstraat, Koningsplein, Bergstraat en Lievelderweg en stellen zich op in de Bakkerstraat. Om alle zeepkisten veilig op plaats van bestemming te krijgen, willen we iedereen vriendelijk verzoeken om niet te parkeren op of langs de route en het parcours, ook niet in de parkeerhavens.

Aansluitend start het zeepkistenspektakel. De afgelopen weken is door vele vrijwilligers hard gewerkt aan een professionele en zo veilig mogelijke schans. De eerste testritten met het vernieuwde parcours zijn succesvol verlopen!

Wij willen zowel deelnemers als publiek ook wijzen op de veiligheid. Houd de beide parcoursen vrij en blijf achter de dranghekken. Het reglement op de website geeft nadere details voor de deelnemers. Op zondag tijdens de keuring worden de deelnemers verzocht het inschrijfformulier te ondertekenen. Voor kinderen tot 16 jaar is een handtekening van een ouder/verzorger verplicht.

Maandag
Op maandagmorgen zullen we om 9:30 uur, gezamenlijk met de drumband en harmonie, de Koningsparen en alle andere geïnteresseerden, vertrekken vanaf de Nieuwstraat (ter hoogte van het bebouwde kom bordje) richting het Koningsplein. Aansluitend kunt u zich inschrijven voor het vogelschieten. Wij doen hierbij de oproep om toch vooral mee te doen met het vogelschieten!
Voorzitter Coen Arink zal het woord nemen en de uitslagen van de kinderspelen en de zeepkistenrace bekend maken . Alle deelnemers aan de zeepkistenrace worden dus bij de prijsuitreiking verwacht.

Tijdens het vogelschieten kunnen de kinderen met hun paspoorten langs de verschillende attracties om de opdrachten uit te voeren en zo nog wat extra vrijkaartjes winnen.

Hart voor de Achterhoek
Als laatste willen we u er graag op wijzen dat Kermis Lievelde mee doet met “Hart voor de Achterhoek”. Iedereen die op 1 april 2018 lid is van Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek mag van 22 mei tot en met 6 juni 2018 stemmen op deelnemende verenigingen en stichtingen.

Rest ons nog heel Lievelde een fijne en gezellige kermis toe te wensen. Wij komen elkaar vast tegen op of rond het Koningsplein!

Vriendelijke groeten van het Kermiscomité

Laat een reactie achter

terug naar boven