Instagram Facebook YouTube

School- en volksfeest Lievelde: 29, 30 en 31 mei 2021

Kermis 2017

Dit weekend barst het feest weer los en viert Lievelde voor de 88ste keer samen kermis. In het kermisboekje en hier vindt u het volledige programma en meer informatie.
Wij stellen het op prijs als u tijdens de kermisdagen massaal de vlag uithangt. Dat ziet er altijd extra feestelijk uit.

De aftrap is vrijdagmiddag voor de 75-plussers met een gezellige middag in het Clubhuus.

De zaterdagmiddag is voor de peuters, kleuters en (basis)schooljeugd, met kinderspelen en vogelschieten bij het Clubhuus. Alle kinderen, ouders en grootouders zijn van harte welkom om aan de gezelligheid bij te dragen en mee te maken wie Duncan en Nandi gaan opvolgen als nieuw jeugdkoningspaar.

Zondag vanaf 13:00 uur presenteren de themawagens, jeugdwolwagens en zeepkisten zich in een optocht die voert langs Papenweg, Lievelderweg, Vicariestraat, Nieuwstraat en Bergstraat.
Om alle wagens goed tot hun recht te laten komen tijdens de optocht willen we iedereen vriendelijk verzoeken om niet te parkeren op of langs de route, ook niet in de parkeerhavens.

Aansluitend barst het zeepkistenspektakel los. Zo’n 50 enthousiaste teams zullen aan de start verschijnen en de afgelopen weken is door vele vrijwilligers hard gewerkt aan een professionele en zo veilig mogelijke schans. De eerste testritten vanaf de schans zijn succesvol verlopen!

Wij willen zowel deelnemers als publiek ook wijzen op de veiligheid. Houd de beide parcoursen vrij en blijf achter de dranghekken. Het reglement op de website geeft nadere details voor de deelnemers. Vergeet niet om zondag het ondertekende inschrijfformulier mee te nemen! Voor kinderen tot 16 jaar is een handtekening van een ouder/verzorger verplicht.

Op maandagmorgen is er geen optocht meer. Vanaf 9:30 zal het Koningsplein volstromen en kunt u zich inschrijven voor het vogelschieten. Wij doen hierbij de oproep om toch vooral mee te doen met het vogelschieten! Het huidige koningspaar wordt door drumband en harmonie verwelkomd en de uitslagen van zowel de wolwagens als de zeepkistenrace worden bekend gemaakt. Alle deelnemers aan de zeepkistenrace worden dus bij de prijsuitreiking verwacht.

Geen alcohol onder 18 jaar! Een gewaarschuwd mens telt voor twee.
Gemeente en politie hebben aangekondigd dat tijdens onze kermis het alcoholbeleid streng zal worden gehandhaafd. Ook afgelopen weekend tijdens het ‘Over de Top’ festival en de kermis in Harreveld zijn veel boetes uitgedeeld. Let wel: boetes zijn er zowel voor de horeca als voor de jongeren zelf: €90 als je 16 of 17 jaar bent, €45 als je 15 jaar of jonger bent.
Naast de BOA zullen ook de beveiligers en de Lieveldse horecamedewerkers actief letten op drankuitgifte en -doorgifte aan jongeren onder 18 jaar. Gewoon fris drinken dus als je nog geen 18 bent (ook gezond en lekker als je 18+ bent)!

Als laatste willen we u erop wijzen dat, in tegenstelling tot andere jaren, tussen het middag- en avondprogramma van de kermis op het plein geen pauze meer zit.

Rest ons nog heel Lievelde een fijne en gezellige kermis toe te wensen. Wij komen elkaar vast tegen op of rond het Koningsplein!

Laat een reactie achter

terug naar boven